2020. január 26. vasárnapVanda, Paula
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Magyar érdek az Arany Glóbuszon

2004. december 17. 11:20, utolsó frissítés: 11:20

A Hollywoodba akkreditált újságírók szövetsége, a HFPA közzétette, tagjai kit tartanak az év legjobb filmeseinek, színészeinek, mely filmeket találták a legjobbnak. Az Arany Glóbusz-díj általában jól mutatja azt is, ki pályázhat jó eséllyel egy Oscar-díj jelölésre.

A tegnap közzétett jelöltlistán Annette Bening is szerepel: a vígjátékok női főszereplői között ő az egyik jelölt Szabó István, Csodálatos Júlia című filmjében nyújtott alakításáért; az ifjú Emmy Rossum-mal, Az operaház fantomja női főszereplőjével vetélkedik, de Ashley Judd, Kate Winslet és Renée Zellweger is a jelöltek között van.

A másik nagy esélyes Mike Nichols filmje, a Közelebb (Closer), melyet négy nagyszerű színészi alakítás tesz emlékezetessé: a Julia Roberts, Natalie Portman, Jude Law és Clive Owen főszereplésével készült dráma a legjobb film, a legjobb rendező, a legjobb férfi mellékszereplő (Owen), a legjobb női mellékszereplő (Portman) és a legjobb forgatókönyv (Patrick Marber) kategóriában is a jelöltek közé került.

A legtöbb jelölést a Kerülőutak (Sideways) kapta: a legjobb film, a legjobb főszereplő (Paul Giamatti), a legjobb rendező (Alexander Payne), a legjobb női és férfi mellékszereplő (Virginia Madsen és Thomas Haden Church), a legjobb forgatókönyv (Payne) és a legjobb kísérőzene (Rolfe Kent) kategóriájában is szerepel. A Kerülőutak egyébként az év végi díjszezon egyik nagy favoritja. Producerei nemrég vehették át a Los Angeles-i filmkritikusok díját és az Independent Spirit Awardot is. Hogy az Arany Glóbuszt végül ki viheti haza, csak 2005. január 16-án, a díj 62. átadási ceremóniáján derül ki. (ic press-uno)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS