2019. aug. 20. keddIstván
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Összetört a luxushajó a kövér utasok alatt

2004. december 07. 13:51, utolsó frissítés: 13:51

Tucatjával törnek össze a székek a túlsúlyos amerikai utasok alatt a világ legelegánsabb luxushajóján – írja a Herald Sun. A legtöbb szék a Queen Mary 2 bárjaiban és az éttermeiben ment tönkre. Bár a cirkálót csak januárban avatták fel, bútorzata máris felújításra szorul.

A luxuscirkáló berendezési tárgyait szállító francia cég képviselője, Alstom Chantiers szerint a legtöbb szék egyszerűen nem bírta a túlsúlyos utasokat és összerogyott. "Bizonyos berendezési tárgyak cserére szorulnak, a székekkel például bajok vannak" – nyilatkozta a lapnak. Mint mondta, a cég egyszerűen alultervezte az utazóközönség súlyát.

Chantiers szerint a probléma "nem brit, inkább amerikai". A luxuscirkáló személyzetének egy tagja szerint "igen sok nagy utasa van a Queen Mary 2-nek". Állítása szerint az utasok többsége amerikai.

A hajón ráadásul tíz étterem szolgálja ki az utasokat. A neve elhallgatását kérő személyzeti forrás szerint tehát "ha már a felszállásnál nagyok, jellemzően még híznak is az úton". (index)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS