2019. június 18. keddArnold, Levente
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az ufók vezetik a gyorshajtási kifogások listáját

2004. december 03. 18:18, utolsó frissítés: 18:18

Legszívesebben az ufókra fogják a gyorshajtást a brit közlekedési szabálysértők. A Manchestert is magában foglaló Northumbria megye közlekedési rendőrsége csütörtökön tette közzé a tíz legnépszerűbb kifogást, amit az automata sebességmérő kamerák áldozatául esett vezetőktől kapott.

"Néhány sofőr azt hiszi, hogy ha elég jó sztorit ad elő, megúszhatja a bírságot. Pechjükre ez ritkán működik", nyilatkozta a Register című lapnak Ray King, a northumbirai közlekedésbiztonsági tanács igazgatója. A kifogások tízes toplistáját, mint már említettük, az ufók vezetik. A legtöbb gyorshajtó szerint az idegenek megjelenése okozta transzból csak a sebességmérő kamera vakujának villanása szokta felébreszteni.

Sokan fogják a gyorshajtást arra, hogy a közeli reptér leszállósávjában voltak, és nem is ők, hanem az éppen landoló gép lépte túl a sebességhatárt. A kifogások között a harmadik helyen a hasmenés áll, a gyorshajtó ez esetben egy közeli nyilvános vécéhez siet. Az orvosi kifogások között népszerű még, ha valaki éppen egy barátján igyekszik segíteni azzal, hogy levágott ujjával száguld a kórház felé.

Northumbria földműves vidék, bizonyítja ezt, hogy a kifogástoplista kilencedik helyére kerültek azok, akik láb- és körömfájásgyanús marhák kivizsgálására siettek. A kisállattartás is népszerű, több gyorshajtó is haldokló hörcsögével/kutyájával/macskájával sietett az állatorvoshoz. Kicsit zsákutcás próbálkozásnak tűnik a tizedik helyen álló kifogás, miszerint a kuplung rossz működésének egyetlen bizonyítási módja egy erős gázfröccs volt. (index)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS