2019. november 18. hétfőJenő
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Lottócsaló vitte el a hétvégi főnyereményt

2004. december 01. 16:26, utolsó frissítés: 16:26

A korábban lottócsalásért két év börtönre ítélt Stancu Ogica nyerte a hazai lottótörténelem egyik legnagyobb nyereményét a hétvégén. Ogicát 2001-ben ítélték két év börtönre, miután a rendőrség szerint hamisan állította, hogy ellopták tőle a minden idők legnagyobb román lottónyereményének számító egymillió dollárt érő telitalálatos szelvényét. Ogica a mai napig tagadja a vádakat és perújrafelvételt kért, mivel állítása szerint bizonyítékok tűntek el tárgyalása előtt.

"Legutóbb a szerencse velem volt, mégsem élvezhettem ki" – nyilatkozta a Realitatea tévéadónak. Ogicát állítása szerint lakóháza előterében rabolták ki. Az AP jelentése szerint vallomását a hazugságvizsgálóval végzett tesztek is megerősítették, illetve többen is állították, hogy látták a nyertes szelvényt.

A rendőrségnek azonban gyanús lett a korábban biztosítási csalási ügybe keveredett, nehéz anyagi helyzetű férfi, akit végül a bíróság is elítélt.

Ogica 2003-as szabadulása után újra lottózni kezdett. "Ezúttal ráírtam a nevem és a címem a szelvényre, nehogy megint zavar legyen" – nyilatkozta az AFP-nek. "Tudtam, hogy nyerni fogok" – tette hozzá. (index)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS