2020. január 19. vasárnapSára, Márió
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Letartóztatott papok a Yahoo! gyermekpornó ügyben

2002. március 19. 18:11, utolsó frissítés: 2002. október 12. 21:07

Katolikus lelkészeket, egy rendőrtisztet, egy gyerekgondozót, egy tanársegédet, és egy iskolabusz-sofőrt tartóztatott le az FBI egy 14 hónapja tartó gyermekpornó ellenes akció során. Az FBI hétfői közleménye szerint az "Operation Candyman", azaz cukrosbácsi-művelet során a Szövetségi Nyomozóiroda 14 hónap leforgása alatt komoly eredményeket ért el az internetes gyermekpornó hálózatok felgöngyölítésében. FBI vezetők elmondása szerint a nyomozóiroda az ügyben ezidáig hozzávetőleg 90 gyanúsítottat azonosított be több mint 20 államban. Jelenleg mintegy 40 gyanúsított előzetes letartóztatásban van, további 50 pedig a hét végére kerül előzetes letartóztatásba.
Az FBI akció a gyermekpornó képekkel kereskedő, illetve azokat terjesztő pedofilok nemzetközi, internetes hálózata ellen irányuló eddigi legnagyobb nyomozás. Az internetes gyermekpornó hálózat alapja egy Yahoo! Inc. e-mail levelezőlista volt, amely a képek terjesztésére szolgált. Az FBI szerint a felgöngyölített hálózatnak mintegy 7000 tagja lehetett, amelyből hozzávetőleg 4600 volt amerikai állampolgár.
Bruce Gebhardt, az FBI igazgatóhelyettese elmondta, hogy a Yahoo! maximálisan együttműködött a nyomozó hatóságokkal. (supergamez)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS