2019. november 18. hétfőJenő
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Schwarzenegger megvonta a cigit a raboktól

2004. szeptember 28. 12:53, utolsó frissítés: 12:53

Arnold Schwarzenegger kormányzó hétfőn írta alá az állam büntető törvénykönyvének módosítását, és ezzel kitiltotta a dohánytermékeket a kaliforniai börtönökből, javító intézetekből. A tilalom megszegőit bírsággal sújtják. A dohányzás betiltását szorgalmazók azzal érveltek, hogy a kaliforniai börtönökben őrzött 160 ezer rab egészségének javulása mellett állami pénzt lehet majd megtakarítani a kisebb egészségügyi kiadások miatt.

Kalifornia állam tavaly adók és illetékek formájában 1,37 millió dollár bevételhez jutott a büntetésüket töltők által vásárolt dohánytermékek után. A dohányzási tilalom bevezetését javaslók ugyanakkor arra hívták fel a figyelmet, hogy a kaliforniai börtönök foglyainak fele dohányzik, és 280 millió dollárt érnek el a foglyokra fordított egészségügyi kiadások.

Arnold Schwarzenneger már korábban betiltotta a dohányzást a kormányzói hivatalban. Magának viszont egy sátrat állíttatott fel a kormányzói palota udvarában, hogy ott hódolhasson törvényen kívül helyezett szenvedélyének, a szivarok élvezetének. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS