2019. aug. 20. keddIstván
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ceausescu képe amerikai bélyegeken

2004. szeptember 03. 11:47, utolsó frissítés: 11:51

Az amerikai posta nemrég beindította a személyre szabott bélyegek forgalmazását. A stamps.com-nál az eredeti ár kétszereséért bárki tetszőleges, akár saját képével díszített bélyegeket rendelhet online.

A szolgáltató természetesen szűrni kívánja a politikailag érzékeny tartalmú bélyegeket. A Smoking Gun című hírblog tesztje során a cég visszautasította a Kennedy meggyilkolásával vádolt Lee Harvey Oswald, a híres maffiózó Salvatore "Sammy Bull" Gravano és az Egyesült Államok leghosszabb ideig körözött levélbombás terroristája, Ted Kaczynski képével díszített bélyegek legyártását.

A cég szabályrendszere azonban így is elég tág kereteket biztosít a vicceskedőknek. Gond nélkül legyártották a Monica Lewinsky Bill Clinton DNS-ével ékesített dresszét ábrázoló bélyeget. A stamps.com cenzorai nem szúrták ki az 1953-ban a Szovjetunió javára végzett kémkedés vádjával kivégzett Etehl és Julius Rosenberg képével legyártott bélyeget, ahogy a balkáni tömeggyilkos Szlobodan Milosevics sem volt ismerős nekik. Ceaucescu is fennakadás nélkül került bélyegre. (index)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS