2019. november 18. hétfőJenő
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tolvajok rabolták ki a betörőket

2004. június 16. 11:10, utolsó frissítés: 14:28

Egy betörés gyanúsítottjai mellett az ő lakásaikat kifosztó tolvajokat is elfogták a rendőrök a magyarországi Lentiben. A zalai város kapitányságára hétfőn hajnalban jelentették be, hogy a városba vezető körforgalom környékén feltörtek egy telefonszaküzletet. A tolvajok egy téglával verték be a mobilszaküzlet kirakatát, majd mintegy tucatnyi készüléket magukhoz véve elszaladtak.

A gyorsan kiérkező járőrök hamar rábukkantak a három menekülő fiatalemberre, akik megpróbálták a készülékeket az utcán elrejteni. A rendőrök végül a város különböző pontjain elfogták a fiatalokat, és lefoglalták az elvitt, és elszórt készülékeket. Mint kiderült, a trió ugyanezen az éjszakán már megpróbált egy étterembe is betörni, ott azonban megzavarták őket, így továbbálltak.

Időközben a betörőket üldöző rendőrök felfigyeltek egy másik társaságra is, akik a gyanúsítottak háza körül mozgolódtak, s a rendőrök láttán szintén sietősre fogták dolgukat. Mivel értékes műszaki cikkek is voltak náluk, a járőrök őket is igazoltatták és elfogták, bűncselekmény gyanúja miatt.

Mint kiderült, az ekkor elfogott öt fiatal egy vitás kérdés rendezése érdekében kereste a triót a lakásán. Ott ugyan nem találtak senkit, hiszen a háziak már elindultak, hogy végrehajtsák a betörést, ám az ajtót nyitva hagyták. Az őket kereső öt helybéli fiatal így bement, felforgatták a lakást, majd magukhoz vették a videót és a CD lejátszót, végül távoztak. Elfogásuk során a rendőrök a lakásból származó kb. 50.000 forint értékű holmit is lefoglalták. (index)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS