2019. november 18. hétfőJenő
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kényszerleszállás rothadó gyümölcsök miatt

2004. május 31. 12:03, utolsó frissítés: 12:03

Valószínűleg rothadó gyümölcsök által kibocsátott gázok okoztak tűzriadót vasárnap a British Airways egyik óriásgépén, amely kényszerleszállást hajtott végre Írországban. A BA Boeing 747-400-asa 372 utassal a fedélzetén a floridai Miamiból tartott a londoni Heathrow repülőtérre, amikor az út vége felé a biztonsági berendezések tüzet jeleztek a rakodótérben, és be is kapcsolódtak a raktér mennyezetébe épített fedélzeti tűzoltófecskendők.

A repülőgép rendben leszállt az Írország nyugati részén lévő Shannon repülőterén, és az utasokat az ilyenkor szokásos procedúrának megfelelően – jóllehet nem vészcsúszdákon, hanem lépcsőkön – sürgősséggel kiszállították.

Az első vizsgálat szerint a rakodótérben egy rakomány rothadó gyümölcs volt, és ez bocsáthatott ki olyan gázokat, amelyeket a tűzjelző berendezés füstnek érzékelhetett. A rakományt eltávolították a gépről, amely mintegy három órás késéssel, vasárnap kora délben megérkezett a Heathrow-ra. A brit légitársaság közölte, hogy még vizsgálja a tűzriadó pontos okait. (origo)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS