2019. október 16. szerdaGál
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Leváltaná Baumgartnert a Minardi?

2004. április 06. 13:58, utolsó frissítés: 13:58

Részletfizetési viták és új tesztpilóta favorizálása áll azoknak a híreknek a hátterében, miszerint máris lecserélnék a friss Forma-1-es magyar versenyzőt. A Minardi nyolc millió dollárt kért azért, hogy Baumgartnert a saját autójába ültethesse, az összeget a Baumgartner Team részletekben utalná át az olasz cégnek.

Az első kétmillió rendben meg is érkezett, ám a német Sport Bild újság értesülései szerint a második részlet (amely egyébként állításuk szerint nem két millió dollár, hanem három és fél millió euró) kifizetésére eddig nem került sor. Az autóversenyző menedzsmentje szerint nincs szó fizetési gondokról, eddig a szerződés minden vállalt pontját rendben betartották.

Ugyanakkor felmerült az is, hogy Baumgartnert a jelenlegi tesztpilóta, Bas Leinders váltaná fel az olasz istállónál, ezt a Minardi főszponzora szorgalmazza leginkább. Amennyiben a versenycég hallgat a fő támogatójára, úgy a fürdőszoba-berendezéseket gyártó Wilux éves profitjának öt százalékával gyarapodna vagyona. A cserét azonban Baumgartner szabadedzéseken nyújtott kimagasló teljesítménye nem igazán indokolja, itt rendszeresen jobb eredményeket ér el, mint a váltásra javasolt tesztpilóta. (mno)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS