2019. október 22. keddElőd
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Felrobbant egy bálna Tainan városában

2004. március 05. 17:27, utolsó frissítés: 17:55

A halott emlőst éppen egy Tainan (Tajvan) városbéli kutatóállomásra szállították, amikor hirtelen felrobbant, vérrel és belekkel fröcskölve be a járdát és a közelben parkoló járműveket. A 17 méteres, 50 tonnás tetemet nyitott rakodóterű teherautón szállították egy speciális kutató állomásra, miután a Nemzeti Cseng Kung Egyetem illetékesei nem engedték be az egyetem területére.

A bálna ebből a szögből még épnek tűnikA bálna ebből a szögből még épnek tűnik


A tervek szerint egy biológusokból és állatkitömőkből álló csoport hajtotta volna végre a boncolást, illetve a tetem megőrzését a Shi-Tsao természetvédelmi területen, Tajnan megyében. A partra vetett bálnát szombaton, Junlin megye tengerpartja mentén fedezték fel.

"Az állat a halál küszöbén volt, amikor valaki rátalált szombaton a tengerparton. A természetes szétbomló folyamat során nagy mennyiségű gáz gyülemlett fel benne, és mikor túl nagy lett a nyomás, a bálna hasa egyszerűen felrobbant, vért és zsigereket zúdítva az utcára" – magyarázza Dr. Wang Chien-ping, az egyetem tengerbiológusa.

...és az utca a robbanás után...és az utca a robbanás után


Helyi híradóriportok képein több embert látni, akik még a robbanás előtt gyűltek össze fényképeket készíteni, majd lakókat és boltok tulajdonosait a robbanás után. Sokan gézmaszkot hordtak, és kefékkel, seprűkkel próbálták feltakarítani a vért és beleket. "De büdös van! Ez a sok vér meg minden, ami kirepült, olyan gusztustalan, és a bűz kibirhatatlan" – mondta egy helybéli. A robbanás ellenére a cetből maradt annyi érintetlenül, hogy így is el fogják szállítani a tudományos vizsgálatra. A tetem a hatóságok igazolása szerint a legnagyobb partra vetett bálna Tajvan történelmében. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS