2019. november 18. hétfőJenő
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Öngyilkosjelöltet mentett meg a polgármester

2004. február 20. 12:02, utolsó frissítés: 12:02

Megmentette egy harmincöt méter magasra darura felmászott öngyilkosjelölt életét Liberec város polgármestere – közölték csütörtökön a helyi hatóságok. Jirí Kettner polgármester nem restellt szerda este az öngyilkosjelölt után mászni a darura és két és fél órán át győzködni őt a farkasordító hidegben egy tűzoltókosárból, hogy elhagyja kakasülőjét.

"Attól féltem, hogy a mínusz 5 fokban lezuhan, hiszen már két órája ott volt" - magyarázta hőstettét a polgármester. A 31 éves öngyilkosjelölt, aki hosszantartó munkanélkülisége miatt volt elkeseredve, kora este mászott fel a darura a polgármesteri hivatal közelében és azt kérte, hogy beszélhessen a százezer fős város polgármesterével.

Jirí Kettner, aki gyorstalpaló pszichológiai tanfolyamon vett részt, este csatlakozott az öngyilkosjelölthöz a szomszéd városból sürgősen elhozatott tűzoltólétra segítségével, majd tizenegy óra tájban együtt jöttek le a tűzoltókosárral.

Az öngyilkosjelölt pszichológiai vizsgálaton esett át, majd csütörtök reggel fogadta őt a polgármester, aki megígérte, hogy személyesen segít neki az álláskeresésben. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS