2020. január 19. vasárnapSára, Márió
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A mosdó falán keresztül szökött meg 49 rab

2004. február 10. 10:57, utolsó frissítés: 10:57

A cellájukhoz tartozó mosdó falába vájt üregen keresztül szökött meg a börtönből Brazíliában 49 rab. A börtönt 400 személyre tervezték, de közel 3000 embert tartanak benne fogva.

A rendőrség vizsgálatot indított annak kiderítésére, miként volt képes ilyen sok elítélt kereket oldani a Rio de Janeiro belvárosában lévő Polinter börtön zárkájából, amelyben összesen 74 rabot tartottak fogva.

A szombat reggeli szökés látható volt ugyan a börtönépületben elhelyezett 18 figyelő kamera egyikének köszönhetően, az őrök azonban túlságosan lassan cselekedtek. A rendőrség a vizsgálatok lezárásáig felfüggesztette hivatalából azt a hat börtönőrt, akik a szökés idején szolgálatban voltak. Nem kizárt, hogy az őrök hanyagul végezték munkájukat, mivel 49 már rab odábbállt, amikor észlelték, hogy valami nincs rendben.

A rendőrségnek a szökevények közül eddig kettőt sikerült újra elfognia. A hatóságok szerint a börtönből angolosan távozó rabok közül egyik sem volt különösebben veszélyes bűnöző. A helyi sajtó mindazonáltal tudni véli, hogy a kiszabadultak között van két nagymenő kábítószer- és fegyvercsempész is. (rtlklub)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS