2019. november 18. hétfőJenő
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Díjeső a Duna Televíziónak a 35. Magyar Filmszemlén

2004. február 05. 15:19, utolsó frissítés: 15:19

A Duna Televízió alkotásai és alkotói számos díjat söpörtek be a 35. Magyar Filmszemlén. Köztük van a fődíjat elnyert, Másnap című alkotás is. Továbbá a rendezői díjat megosztva ítélte meg a zsűri Böszörményi Zsuzsa a Mélyen őrzött titkok című filmért, amely egy hiteles emberi történet megrendítő megfogalmazása. A rendezői látvány-díjat a József és testvérei című film rendezője, Jeles András kapta, irodalmi és képi megformálásának eredetiségéért és igényességéért. Produceri fődíjat a zsűri Durst György producernek ítélte.

A legjobb női főszereplő díját Bagaméri Eszter veheti át a Mélyen őrzött titkok című filmben nyújtott teljesítményéért. A legjobb férfi főszereplő díját Gáspár Tibor nyerte el, a Másnap című filmben nyújtott alakításáért. A zsűri a legjobb női epizódszereplő díját a Másnap és a Rózsadomb című filmben nyújtott alakításokért Lázár Katinak ítélte. A legjobb férfi epizódszereplő ebben az évben a zsűri ítélete szerint Nagy Ervin, a Mélyen őrzött titkok és a Szezon című filmekben nyújtott alakításokért.

Dokumentumfilm kategóriában operatőri díjat nyert el Az Aranykalyiba – egy év Karácsony Emilkével a gyimesi Hidegségben című film érzékeny megkomponálásáért Bálint Arthur. Az ismeretterjesztő kategóriába nevezett filmek közül a zsűri – a filmes – művészi eszközök imponálóan magabiztos kezeléséért díjat ítélt a Gresham című alkotásnak.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS