2017. november 20. hétfőJolán
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Télen különösen egészségesek a zöld színű ételek

2004. február 02. 10:56, utolsó frissítés: 12:37

Svéd kutatók szerint a zöld színű ételek télen különösen egészségesek, mert a tavasz ígéretét hordozzák magukban és felderítik a téli depressziótól szenvedőket. A zöldet a hideg színek közé sorolják a színek tudományával foglalkozók, ám az egyben nyugalmat, tisztaságot is sugároz – állapítja meg az Allt om Mat című svéd gasztronómiai magazin, utalva a műtősök ruhájára.

Ezért azt tanácsolják, hogy amennyiben módunkban van, minél több ételt főzzünk, zöld színű nyersanyagokból, ami nemcsak a klorofill miatt fontos. Ennek a színnek a nyugtató mivoltát hangsúlyozzák az elegáns szállodák portáján zöld almát kínáló tálak. Már a látvány is hatékony: a tapasztalatok szerint csillapítja a megérkezés és az elutazás körüli izgalmakat.

A gasztronómiai magazin a spenóton kívül - amely leginkább elérhető mélyhűtött formában - a cukorborsót, a fejes salátát, az avokádót is előszeretettel ajánlja.

A zöld almák, vagy éppen a zöld citromok dekorációnak sem drágák és magukban hordozzák a kikelet ígéretét. Ráadásul divatos lakberendezési kellékek is: a minimál és a high tech otthonokhoz különösen illenek, ahol ezeket a "zöldségeket" hideg, tiszta fémek, üvegek, rusztikus fák, vízmosta bumfordi kövek egészítik ki. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS