2019. november 18. hétfőJenő
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Veszélyezteti a gördeszka a repülés biztonságát

2004. január 19. 11:02, utolsó frissítés: 11:02

Egy új, februárban Európa-szerte életbe lépő szabályozás szerint a repülőgépek fedélzetére nem vihető fel a gördeszka és a horgászbot, mivel azok “lehetséges veszélyes fegyvernek” minősülnek. Az Európai Bizottság szóvivőjének tájékoztatása szerint a gördeszka azért került ebbe a kategóriába, mert egyes új típusú deszkáknak igen éles a széle.

A lista természetesen más, nyilvánvalóan veszélyes tárgyat is tartalmaz, ilyen például a tűzfegyver vagy a robbanószer. Az viszont újdonság, hogy ezentúl nem vihetjük magunkkal az utastérbe horgászbotunkat és golfütőnket sem. Ezeket az EU “sérülést okozni képes tompa eszközöknek” tartja.

Az említett tárgyakat természetesen el lehet vinni a tengerparti vakációra repülőn is, de kizárólag a feladott poggyász részeként. Lényeges változás, hogy az új szabályok lehetővé teszik a repülőtéri biztonsági embereknek olyan eszköz elkobzását is, amely nem szerepel a tilalmi vagy a “gyanússági” listán. Az utasnál lévő tárgyak veszélyességéről – és esetleges elkobzásáról – egyedi elbírálás alapján döntenek. (uno.hu)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS