2020. április 6. hétfőVilmos, Bíborka
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tízszer mentette meg a Barbie-jelmez a homár életét

2003. december 23. 13:54, utolsó frissítés: 13:54

Rózsaszín körömcipő is tartozott ahhoz a Barbie-jelmezhez, amelyet két vicces kedvű horgász, Jim Bright és Chris Costello adott egy nőstény homárra, jelentette a Reuters. Sosem gondolták volna, hogy ízléstelen eljárásuk több mint tízszer menti meg a derék állatot a főzőfazéktól.

A Maine állambeli horgászok még szeptemberben helyezték el egy rákászbarátjuk csapdájában az ízeltlábút, kicsivel azután, hogy tetőtől talpig Barbie-nak öltöztették. "Olyan unalmas állandóan ellenőrizgetni a csapdákat" - mondta Costello. "Mi csak meg akartuk törni a monotóniát egy kicsit. Hát sikerült."

A Barbie Homár névre keresztelt jószágot szeptember óta legalább tízszer fogták ki a mélyből, és tízszer dobták vissza. A halászok hordozható adó-vevői kuncogástól recsegtek, valahányszor feltűnt a magas sarkú cipőben feszítő homár.

Costello egyébként direkt azért kereste fel egykor a Wal-Mart áruházat, hogy kék blúzt, piros-fehér mintás szoknyát és barbie-körömcipőt vásároljon a túlélő állatnak. Először egy nagyobb példányt választottak ki, ám mivel őt nem lehetett belepréselni a Barbie-jelmezbe, egy karcsúbb, háromnegyed kilós nőstény homár mellett döntöttek.

"Úgy belecsúszott a lába, mint Hamupipőkének" - mondta Bright a rák lábbelijéről. A homárnak mindkét oldalon négy lába van, de a rákászok csak a két középső lábra illesztettek cipőt.

Barbie Homárt utoljára december elején látták, rendetlen öltözékben, szinte meztelenül. Már csak a cipőcskék voltak a lábán. Ha még néhány hónapig elkerüli a hálókat, akkor megúszta, egészen a jövő évi szezonig. "Már készen állunk: megvásároltuk a tavaszi divatmodelleket" - nyilatkozta Costello. (velvet)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS