2019. május 23. csütörtökDezső
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Rajzfilmen a Derrick-sorozat

2003. november 25. 11:44, utolsó frissítés: 2003. november 26. 12:03

Rajzfilmfiguraként tér vissza Derrick felügyelő a mozikba - harminc évvel televíziós bemutatkozása után - és persze "hűséges fegyverhordozója", Harry. 2004-ben mutatják be a rajzfilmet, a szinkronmunkák nemrég kezdődtek el Münchenben, mert a két főszereplő hangja változatlan marad: Horst Tappert kölcsönzi hangját Stephan Derricknek, Fritz Wepper Harry Kleinnek.

Derrick felügyelő (Horst Tapper)Derrick felügyelő (Horst Tapper)
Derrick és Harry ezúttal a showbusiness világába merül alá, azt kell felderíteniük, hogy ki gyilkolja meg sorra az Eurovíziós dalfesztivál német selejtezőjének szereplőit. "Jól szórakozom a figurán, a televíziós sorozatban 24 éven át túlságosan is komolyan vettem. Olyan ez, mint aki kiszabadul valahonnan. Komoly munka, hogy nevessenek az emberek" - mondja a 80 éves Tappert, aki öt évvel ezelőtt határozta el, hogy szögre akasztja vízhatlan esőkabátját, s fiókba dugja négyszögletes keretű szemüvegeit.

Derrick felügyelőként 281 ügyet göngyölített fel - ennyi rész készült a sorozatból -, sohasem léptették elő, s senkinek sem tűnt fel, hogy már rég túllépte a nyugdíjkorhatárt. A ZDF televíziós csatorna több mint száz országba adta el a sorozatot, Tappert Derrickkel vált világhírűvé, Kínában például ő a legismertebb német.

Tappert, ha van ideje, még megnézi a televízióban a régi Derrick-filmeket. Arra emlékeztetik őt, hogy megöregedett. Különösen akkor szembetűnő ez, amikor lépcsőn kell felrohannia. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS