2019. október 22. keddElőd
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Szobornak hitték a budapesti képzőművészetin talált múmiát

2003. november 14. 16:32, utolsó frissítés: 2003. november 17. 11:36

Ipari alpinisták dolgoznak napok óta a budapesti Képzőművészeti Egyetem művésztelepének egyik épületén az Epreskertben, hogy elhárítsák az épület beázását. A munka során találtak rá az egyik padlásszobában egy mumifikálódott holttestre, amely a nadrágszíjára volt felakasztva, ülő testhelyzetben.

A szemtanúk szerint a holttestet még csütörtökön találták meg, de csak pénteken értesítették a hatóságokat. A késedelem oka az ipari alpinisták szerint az, hogy élethűre sikerült szobornak vélték az élettelen testet. A telepen ugyanis nehéz úgy akár csak egy métert is menni, hogy ne botlana az ember valamilyen művészeti alkotásba.

Az egyik diák szerint egy napon át csodájára jártak a kiválóra sikeredett "alkotásnak". Arra, hogy nem egy szobrász készítette a testet, azután derült fény, hogy az egyik alpinista levette a múmia cipőjét, s így leesett a hulla lábfeje. Az ipari alpinisták azt mondták: kétszer is kihallgatta őket a rendőrség, és az elsődleges orvosszakértői vizsgálat szerint legalább egy éve halt meg az eddig ismeretlen személy. Az ügy külön érdekessége, hogy a múmiát rejtő padlásajtó kívülről volt beszögezve. (index)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS