2017. november 20. hétfőJolán
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Szájból-szájba lélegeztette a pontyot

2003. november 05. 11:12, utolsó frissítés: 11:12

A halálból hozta vissza halát szájból-szájba lélegeztetéssel és szívmasszázzsal egy férfi Belgiumban. A szóban forgó hal nem pár centis akváriumi példány, hanem termetes, 60 centis japán ponty. Az 57 éves Leo Van Aert korábban mentőautó-sofőrként dolgozott, és feltehetően ez volt a hal szerencséje. Van Aertéknál éppen házibuli folyt, amikor a feleség felhívta Leo figyelmét arra, hogy az egyik japán pontyuk élettelenül lebeg a kerti medencében. A férfi azonnal kikapta a 60 centis halat a vízből és villámgyorsan szívinfarktust diagnosztizált nála.

Előbb masszázzsal próbálta életre kelteni, majd ajkait a hal "ajkaira" szorította és lélegeztetni kezdte. 15 percnyi küzdelem után a hal megmozdult, mire Van Aert bedobta a vízbe, csakhogy a ponty ismét felfordult. Erre a gazdi ismét - a már beváltnak tűnő - szívmasszázst és az "élet csókját" - lélegeztetést - adott neki, amitől azután a hal végre már tartósan feléledt.

A haltulaj egy belga lapnak elmondta, hogy a ponty az infarktusa előtt valósággal őrjöngve úszott, fel-felugrált a vízből. A férfi a sikeres életmentés feletti boldogságában egyik unokájáról akarja elnevezni pontyát. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS