2019. május 20. hétfőBernát, Felícia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Túlélte a Niagara-vízesést

2003. október 22. 11:10, utolsó frissítés: 11:10

Egy ember minden biztonsági felszerelés nélkül leesett a Niagara-vízesésen, de túlélte a zuhanást. Különféle védőfelszerelésekkel, illetve hordóba bújva többen is sikeresen végrehajtották már a mutatványt, hogy lezúdultak a vízeséssel. Ám a mostanin kívül csak egy olyan eset volt, amelyben különösebb biztonsági felszerelés nélkül lezuhant valaki a Niagara-vízesésen, és túlélte a zuhanást: egy hétéves kisfiú, aki egy 1960-as hajóbalesetben a vízbe esett. Rajta sem volt más biztonsági eszköz, mint a mentőmellény, amelyet a hajón ráadtak.

Szemtanúk látták, amint a férfi teste lebeg a rohanó Niagara folyón, lezúdul a vízesés kanadai ágán, az 54 méter magas, tajtékzó Patkó-vízesésen, majd kimászik a vízből a sziklákra. Néhány turista fényképeket is készített a férfiról, amint vizes utcai ruhában hevert a parton a zuhanás után.

Nem tudni biztosan, hogy baleset érte-e az illetőt, esetleg öngyilkosságra készült, vagy önként vállalkozott merész mutatványra. Egyes szemtanúk biztosra vették, hogy szándékosan vállalta a veszedelmes zuhanást. "Nyugodtnak látszott, nem küzdött az árral, és nem hagyta el rémült kiáltás az ajkát" - mondta egy marylandi turista.

Egy amerikai televízió bemutatott egy olyan képsort az esetről, amelyen az látható, amint rendőrök elvezetnek a vízesés tövéből egy megbilincselt, eltakart arcú, félmeztelen férfit. A felvételből ítélve nem lehettek súlyos sérülései - írta jelentésében az AP. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS