2019. június 18. keddArnold, Levente
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Megszökött esküvőjéről Cioaba cigánykirály lánya

2003. szeptember 29. 12:55, utolsó frissítés: 13:03

A 12 éves Ana-Maria hercegnő, Cioaba cigány-király lánya megszökött saját esküvőjéről. Felborult a három napig tartó, 400 meghívottal megrendezett, az "év cigányesküvőjének" kikiáltott esemény programja, amikor a menyasszony elmenekült a templomból, és egy közeli házba zárkózott, mondván, hogy 15 éves vőlegényét, Mihai Biritát nem ismeri és nem is szereti. Ana-Mariát negyedóra múlva visszahozták, és az esküvő folytatódott.

A hercegnő az esküvő után elmondta, hogy nem tartja magát férjes asszonynak. Cioaba király tanácsadója, Dana Chendea elmondta, hogy a lány egész nap sírt, de az esküvőt vele vagy nélküle, de mindenképpen megtartják, és nem zárta ki, hogy a lányt megbüntetik viselkedéséért. Ana-Maria vőlegényét hétéves korában jelölték ki, a hozománya 500 aranyérme, egy luxusautó és egy lakás Szebenben.

Bár a romániai törvénykezés szerint a házassághoz 18 éves kor szükséges, a román állam szemet huny afölött, hogy a romák ennél zsengébb korban házasodnak – értékel az AP hírügynökség. Erre bizonyíték, hogy az esküvőn Doru Viorel Ursu ex-belügyminiszter volt a násznagy. (evz)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS