2019. november 18. hétfőJenő
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kötszerrel "pótolták" a halott kislány szerveit

2003. szeptember 08. 12:02, utolsó frissítés: 12:02

Kiemelte a szülők tudomása nélkül egy halott brit kislány összes belső szervét egy orvos Spanyolországban. A kétéves Megan Jones súlyos betegségben halt meg Tenerifén, ahol szüleivel nyaralt.

A brit sajtóban megjelent beszámolók szerint a szülők hozzájárultak, hogy orvosi célokra felhasználják elhunyt gyermekük veséit és máját. A holttestet hazaszállítása után Liverpoolban újra felnyitották. Ekkor derült ki, hogy az említett szerveken kívül a halott kislány valamennyi belső szervét kivették, a testüreget pedig orvosi kötszerrel kitömték. "Sohasem fogom kiheverni a kislányom elvesztése okozta traumát. Amit azonban a halála után műveltek vele, az iszonyatos" -- idézte a gyermek édesanyját a dpa német hírügynökség.

A brit külügyminisztérium magyarázata szerint a spanyol törvények értelmében az orvosok a hozzátartozók engedélye nélkül is kivehetik az elhunyt szerveit. A hatóságok megígérték: mindent megtesznek, hogy enyhítsék Megan szüleinek fájdalmát, és amilyen gyorsan csak lehet, visszaszállítsák a kislány szerveit Nagy-Britanniába. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS