2020. január 19. vasárnapSára, Márió
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Turistahalál a Bucsecsben és a Fogarason

2003. augusztus 18. 13:15, utolsó frissítés: 2003. augusztus 19. 13:57

Két turista életét vesztette, két személy eltűnt szombaton délután a Bucsecs-hegységben, miután az erős esőzések nyomán keletkezett áradat elmosta őket.
A bustényi hegyimentőket arról értesítették, hogy egy több mint húsztagú turistacsoport eltévedt a Bucselea nevű környéken, ahol igen nagy mennyiségű csapadék hullt. Az éjszaka során is folytatódó keresés nyomán húsz turistát megtaláltak, azonban egy nő meghalt, két másik személy eltűnt, őket továbbra is keresik.

A Bucsecs-hegység egy másik turistaútvonalán, Malaiesti és Hornu Mare között egy francia nő vesztette életét. A 23 éves Danaie Bouvaris férjével és két bukaresti barátjukkal az Omul csúcsról ereszkedett le, amikor ugyanaz az áradat rájuk zúdult és elsodorta a nőt. A négy turista keresésére indult zernyesti hegyimentők az éjszaka során találták meg őket. Nicolae Comanelea hegyimentő szerint a három férfit lehozták a hegyről, túl vannak a veszélyen, de az elhunyt nő férje még mindig sokkos állapotban van. A nő holttestét Brassóba szállították halottkém-vizsgálatra. A brassói hegyimentők két, valószínűleg villám sújtotta holttestet fedeztek fel egy sátorban, a szombatról vasárnapra virradó éjszakán. (uno.hu)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS