2020. május 31. vasárnapAngéla, Petronella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Székelyföldi településeken szólalnak meg egyszerre a harangok azokért, akik a lakosságért dolgoznak

2020. március 31. 15:50, utolsó frissítés: 2020. április 01. 12:51

Április 1-jén, szerdán, 13 órakor egyszerre szólalnak meg a templomharangok Maros, Hargita és Kovászna megye több mint 60 településén köszönetnyilvánításként mindazoknak, akik ezekben a napokban nem maradhatnak otthon: orvosoknak, asszisztenseknek, ápolóknak, gyógyszerészeknek, bolti eladóknak, szállítóknak, takarítóknak, rendfenntartóknak és mindenkinek, aki a lakosságért dolgozik a világjárvány ideje alatt.

A marosvásárhelyi RMDSZ-körzetek és Dr. Vass Levente parlamenti képviselő megkeresésére először a marosvásárhelyi római katolikus, református, unitárius, evangélikus, görög katolikus és ortodox egyházak vállalták, hogy szerdán 13 órakor egyszerre kongatják meg harangjaikat. Ezt követően, az elmúlt napokban számos más település, köztük Sepsiszentgyörgy, Székelyudvarhely, Kézdivásárhely, Szászrégen, Dicsőszentmárton, stb. templomközösségei is jelezték, csatlakoznak a marosvásárhelyi kezdeményezéshez.









A kezdeményezők szívesen fogadják további templomok csatlakozását a szolidaritási akcióhoz, arra buzdítanak minden kapcsolódni vágyó templomközösséget, hogy holnap 13 órától pár perc erejéig ők is kongassák meg harangjaikat a járványhelyzetben helytállók tiszteletére. A közösségek tagjait pedig arra kérik, hogy szolidaritásuk kifejezéseként nyitott ablakkal hallgassák a harangszót.

------------------------------------

Frissítés: Bálint Emil felcsíki főesperes, plébános szerkesztőségünkhöz eljuttatott levelében jelezte, hogy a csíkszeredai Szent Ágoston római katolikus templom harangjai is megszálalnak 2020. április 1-jén, szerda 13. órakor kifejezve a köszönetet és a hálát közösségünk nevében az értünk dolgozókért, fáradozókért.

------------------------------------------

Frissítés: Gyergyószentmiklós összes felekezetének mindegyik templomában is meghúzzák a harangokat 13 órakor - tudtuk meg Ft. Keresztes Zoltán plébánostól. (közlemény/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS