2020. május 31. vasárnapAngéla, Petronella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Meleg ételt juttatnának Marosvásárhelyen a járvány miatt szükséget szenvedőknek

2020. március 30. 15:30, utolsó frissítés: 15:30

A járványügyi intézkedések, a kijárási tilalom, az időleges munkabeszüntetés, az idénymunkák befagyasztása sokak számára okoz megoldhatatlan nehézséget ebben a mindannyiunkat próbára tevő időszakban. Egyre több olyan ember él közöttünk, akik nem tudják: mi kerül holnap az asztalra. Nem csak a vírusfertőzés, az élelmiszer-hiány is veszélyeztet időseket, gyerekeket egyaránt - írják közleményükben a kezdeményező marosvásárhelyi civilek.

A Marosvásárhelyi COVID-AID önkéntes segítőhálózata a szükséget szenvedő emberek számára kezdeményez gyűjtést a kijárási tilalom, illetve a járványhelyzet miatt kialakult válság idejére.

A kezdeményezéshez eddig társult az Alpha Transilvană Alapítvány, amelynek konyháján, ellenőrzött körülmények között főznek a rászorultaknak, és a Divers Egyesület, amelyen keresztül biztonságosan lehet adományozni, és amely egyesület segít, hogy a legrászorultabbak részesüljenek támogatásban.

Ha lesz közösségi összefogás, akkor hetente legalább háromszor egy tál meleg ételt tudnak biztosítani a bajbajutottaknak. Ehhez alapélelmiszerekre (krumpli, káposzta, paszuly, rizs, laska, húsfélék, olaj, liszt, kukoricaliszt, hagyma, kenyér, gyümölcs stb) van elsősorban szükség, az ételosztásra megfelelő dobozokra, illetve gáz-, víz- és üzemanyag fogyasztás fedezetéhez pénzre van szükségük.

Sokunkat sokféleképpen érint a válság. Azokat, akik a mostani körülmények között is megengedhetik maguknak, hogy segítsenek, akik felelősséget éreznek a közösségért, amelyben élünk, cégeket és magánszemélyeket arra kérjük csatlakozzanak kezdeményezésünkhöz! A segítő szándékot jelezhetik a 0722-318605, 0265-311727-es telefonszámokon 10.00 és 19.00 óra között, vagy az office@divers.org.ro e-mail címen - áll a felhívásban.

Pénzadományokat a RO52CECEB00030RON0362124 bankszámlaszámon (Asociatia Diversnek), illetve online itt lehet megtenni.
Kérjük, pénzutalásnál tüntessék fel az utalás célját: „covid-aid Marosvásárhely, étkeztetés”.

Ugyanitt jelezzék az alapélelmiszer adományok felajánlását is – ezek szakszerű és biztonságos begyűjtéséről a szervezők gondoskodnak.
Az ételsegély igénylők pedig jelentkezhetnek a 0265-311727 számon vagy a ms-covid.aid.org.ro weboldalon.

Továbbra is várják ugyanakkor az önkéntesek jelentkezését a COVID-AID önkéntes csapatba itt: ms-covid.aid.org.ro #segitavaros #covidaidmarosvasarhely (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS