2020. április 7. keddHerman
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Székelyföldi falvak maradtak áram nélkül az erős szél miatt

2020. február 24. 13:06, utolsó frissítés: 13:06

Három Hargita megyei település maradt hétfőn elektromosáram-ellátás nélkül az erős szél miatt - tájékoztat a Hargita Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU).

Az érintett települések: Bikafalva , Felsőboldogfalva és Ocfalva .

Összesen hét transzformátorállomás maradt elektromos áram nélkül, a meghibásodás 600 fogyasztót érint.

A villamosenergia-elosztó vállalat csapatai dolgoznak a hiba elhárításán.

Brassó és Kovászna megyében fákat, reklámpannót döntött ki az erős szél hétfő reggel. Brassó megyében a szél egy tömbházról letépte a hőszigetelést. A megyében vörös szélriasztás van érvényben 18 óráig.

A Brassó megyei katasztrófavédelem szerint a viharos erejű szél eddig nem szedett áldozatokat, csak anyagi kárt okozott.

Ugyanakkor Predeál és Brassó között fennakadások voltak a vasúti forgalomban, jelenleg egy vágányon közlekednek a vonatok ezen a távon.

A polgármesteri hivatal hétfő reggel bejelentette, hogy a szél miatt nem indítják el a brassópojánai felvonókat, kivéve a Bradul és a Stadion felvonót.

A kézdivásárhelyi katonai tűzoltóknak tíz kidőlt fát kellett eltakarítaniuk az Ozsdolán keresztül Moldvába vezető 2D jelzésű országútról, Bodzafordulón villanyvezetékekre dőlt több faág, Sepsiszentgyörgyön pedig az Olt utcában dőlt ki egy fenyőfa. Kovászna megye is vörös szélriasztás alatt áll 18 óráig. (agerpres)

A nyitókép csak illusztráció

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS