2020. július 10. péntekAmália
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Erős szélre, hóviharokra figyelmeztetnek a meteorológusok

2020. február 10. 14:22, utolsó frissítés: 14:22

Erős szélre és hóviharokra vonatkozó narancssárga riasztást adott ki hétfőn az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) hét megye hegyvidéki térségére, további 21 megyére pedig sárga riasztás érvényes keddtől.

A meteorológusok szerint hétfő 18 órától kedden 20 óráig Máramaros, Beszterce-Naszód, Maros, Suceava, Neamţ, Kolozs és Bihar megye hegyvidéki térségeiben 90-120 km/órás sebességgel fújhat a szél, felkavarva a havat és 50 méter alá csökkentve a látótávolságot.

Ugyanakkor hétfőn 14 órától kedd 20 óráig megerősödő szélre vonatkozó sárga riasztás lesz érvényben a Bánság, a Körösök vidéke, Erdély és Máramaros hegyvidéki térségére, ahol 65-75 km/órás, a magas hegyekben 90 km/órás széllökések várhatók.

Az északi országrészben, Máramarosban és Erdély északkeleti részén a hegyekben előbb havas esőre, majd havazásra kell számítani.

Jelentősebb mennyiségű csapadék a Nyugati-Kárpátokban, a Keleti-Kárpátok északi részén és a Déli-Kárpátok nyugati részén várható, itt a lehulló csapadék mennyisége meghaladhatja a 15, elszórtan a 20-25 litert négyzetméterenként, 1500 méteres magasság fölött pedig jelentős hóréteg képződhet.

Az ország többi részén is előfordulhat eső, havas eső, a lehulló csapadék mennyisége eléri a 10-15 litert négyzetmétereként.

Kedden 20 órától szerdán 20 óráig szintén erős szélre figyelmeztető sárga riasztás lesz érvényben Máramaros, Suceava, Beszterce-Naszód, Neamţ, Maros, Hargita, Bákó, Kovászna, Brassó, Vrancea, Buzău, Prahova, Szeben, Argeş, Vâlcea, Fehér, Gorj, Hunyad, Bihar, Krassó-Szörény és Kolozs megye hegyvidéki térségeiben, ahol 80-100 km/órás sebességgel fúj majd a szél, felkavarva a havat.(agerpres)

Nyitókép: Hans Braxmeier / Pixabay

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS