2020. február 21. péntekEleonóra
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az ország több megyéjében áramkimaradásokat, útlezárásokat és tanítási szünetet idézett elő a téli időjárás

2020. február 06. 10:44, utolsó frissítés: 10:46

Csütörtök reggel 16 megyében dolgoznak az Országos Sürgősségi Igazgatóság (DSU) munkásai az utak szabaddá tételén, az áramszolgáltatás helyreállításán és a hóban ragadt személyek kiszabadításán. Az útkarbantartók csúszásgátló anyaggal szórják fel az úttesteket.

A következő megyék érintettek: Brăila, Bihar, Beszterce-Naszód, Buzău, Călăraşi, Krassó-Szörény, Konstanca, Galac, Giurgiu, Hargita, Ilfov, Ialomiţa, Prahova, Suceava, Tulcea, Vrancea, illetve Bukarest.

Az ország több megyéjében - Brăila, Buzău, Ialomiţa és Tulcea - a csütörtökre virradó éjszaka minden út le volt zárva, ezeket az időjárási viszonyoktól függően nyitják meg a nap folyamán.

Érintett a közlekedés az A2-es autpályán is, illetve több országúton Bihar, Brassó, Călăraşi, Galac, Hargita, Ialomiţa, Prahova, Vrancea megyében.

Csütörtök reggel még mindig szünetelt a közlekedés a Hargita megyében a13B országút Parajd és Borzont közötti szakaszán és a Gyergyószentmiklós és a Gyilkos-tó közötti 12C jelzésű országúton, ahol az erős szél a többtucatnyi fát döntött ki.

A vasúti közlekedés még mindig szünetel szerda este óta Beszterce-Naszód megyei Kisilova (Ilva Mică) és a Suceava megyei Dornavátra (Vatra Dornei) között, több vasúti szakaszon pedig Diesel-mozdonyok közlekednek a villamos vezetékek helyreállításáig. Minden tengeri kikötő le van zárva.

A DSU tájékoztatása szerint reggel 6.30-kor nem volt még áramszolgáltatás 19 megye - Fehér, Bihar, Brăila, Buzău, Beszterce-Naszód, Kolozs, Kovászna, Dâmboviţa, Galac, Giurgiu, Hargita, Ilfov, Máramaros, Maros, Prahova, Szeben, Szatmár, Szilágy és Vrancea - 180 településén. Az áramszolgáltató munkásai dolgoznak a vezetékek helyreállításán.

Hat megyében szünetel a tanítás az időjárás miatt

Hat megye minden iskolájában szünetel csütörtökön a tanítás a kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt, tájékoztatott az oktatási minisztérium.

A tárca szerint zárva vannak a tanintézmények Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Buzău, Tulcea és Vrancea megyében.

Konstanca és Giurgiu megyében pedig szintén szünetel csütörtökön a tanítás néhány településen. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS