2020. január 19. vasárnapSára, Márió
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Már biztosan lesz erdélyi résztvevője a Fölszállott a pávának

2019. december 07. 10:56, utolsó frissítés: 10:56

Öt produkció jutott a Fölszállott a páva idei gyerekévadának első, péntek esti középdöntőjéből a döntőbe, a szabadkártya sorsáról a nézők dönthettek. Az első középdöntőben a táncos szólisták és táncospárok közül ifj. Mahovics Tamás (Békés), a táncegyüttesek közül a Debreceni Hajdú Táncegyüttes Utánpótlás Csoportja, az énekes szólisták és énekegyüttesek kategóriájában a Szejke Barka testvérpár (Hódmezővásárhely), a hangszeres szólisták és zenekarok közül pedig Hajdu-Németh László (Budapest) jutott a döntőbe.

A középdöntőben a szabadkártyák sorsáról már nem a zsűri, hanem a közönség dönt. A nézők a műsor ideje alatt savazhattak kedvenc produkciójukra sms-ben és a Médiaklikk Plusz mobilapplikáción keresztül. Szabadkártyával jutott a döntőbe a körtvélyfájai Szász Csanád László.

Fotó: mediaklikk.huFotó: mediaklikk.hu


A zsűri tagjai: Sebestyén Márta Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas népdalénekes; Salamon Beáta előadóművész, népihegedű-tanár, a népművészet ifjú mestere; Kocsis Enikő Harangozó-díjas koreográfus, táncművész, a Szentendre Táncegyüttes, a Győri Lippentő és a Fitos Dezső Társulat művészeti vezetője; Eredics Gábor Kossuth-díjas népzenész, a Vujicsics Együttes vezetője, valamint Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas koreográfus, táncművész, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes művészeti igazgatója, a Honvéd Együttes igazgatója.

A jövő héten a második középdöntővel folytatódik a műsor. És karácsony előtt derül ki, kik lesznek a kategóriák legjobbjai és ki lesz 2019-ben a nézők kedvence. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS