2020. május 31. vasárnapAngéla, Petronella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Némi sárga festék elég volt hozzá, hogy megoldódjon a kisbácsi dugó kérdése?

2019. november 25. 16:19, utolsó frissítés: 16:26

Meglepő fejleményre csodálkozhattak rá a kisbácsi lakosok hétfőn reggel: a város felé vezető sávokat hétvégén átfestették, és ott is biztosították a kétsávos haladását az autóknak, ahol eddig csak egy sávon lehetett a város fele araszolni a reggeli dugókban. Az eredmény pedig a forgalom jelentős felgyorsulása volt. A reggeli végeláthatatlan sorokat eddig jórészt az a "tölcsér-effektus" okozta, hogy a város bejáratához közeli Petrom-kút közelében az baloldali tömbháznegyedtől kitérő autók és a község felől érkező kocsisor egyetlen egy sávra volt bekényszerítve.

Mint ahogyan azt mi is megírtuk még tavaly októberben, teljesen leblokkolták a forgalmat a kisautók és teherautók Kisbács községben, miután átadták a forgalomnak a Gyalu-hidat és a Gyalu-Magyarnádas autópálya 9 kilométeres szakaszát, és sokan már inkább ezt az útvonalat választották, ezzel szinte teljesen eldugítva a Kolozsvár melletti községet.

A városból a község felé ugyan az új festés által nem javult a helyzet (mivel itt maradt az egyetlen sáv), de a délutáni, kifelé vezető dugók eddig is jelentősen kisebbek voltak a reggelieknél. A péntek délután kivételével, amikor szinte képtelenség ebbe az irányba elhagyni a várost. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS