2020. május 31. vasárnapAngéla, Petronella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Szilágy megyei faluban alázták meg Dăncilát

2019. október 31. 17:05, utolsó frissítés: 2019. november 01. 09:47

Kisebb gikszer zavarta meg Viorica Dăncilă államfőjelölt kampánykörútját a Szilágy megyei Vármezőn. Történt ugyanis, hogy a volt miniszterelnök, amint épp a sleppjével masírozott keresztül a településen, az egyik választópolgár, addig-addig settenkedett utánuk, amíg felhívta magára Dăncilă figyelmét, aki megkérte az öt körülvevő kordont, hogy engedjék oda, hadd beszélgessen vele.

A választópolgár - aki vélhetően nem PSD szimpatizáns - megkérdezte, hogy ugyan-biza, tényleg Románia elnöke akar lenni, és kellenek neki a szavazatok, mire a PSD államfelöltője kedélyesen válaszolt, hogy ő csak azoknak az embereknek a szavazatait akarja megszerezni, akik hisznek egy másik jövőben.

Erre a férfi megkérdezte, hogy milyen jövője lesz a gyermekeinknek, ha a Dăncilă vezette kormány szinte minden nap kölcsönveszi a pénzt tőlünk. A miniszterelnök, akkor elkezdte sorolni azokat a - szerinte - gazdasági sikereket, amelyet az általa vezetett kormánynak sikerült elérnie, beleértve a település iskolájának a megépítését is.

A csattanó azonban csak ezután következett, amikor Dăncilă - talán megelégelve a magyarázkodást - a következőket mondta:

- Azt hallottam, szeretné, hogy készítsünk egy fényképet.
- Nem, nem győzött meg, válaszolta a sértődött választópolgár.

A választól nem lehetett elragadtatva az egykori miniszterelnök, mert megsértődve tovább is állt. A történtekről készült felvételt alább lehet megtekinteni:

(hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS