2020. február 26. szerdaEdina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Cseh turistát mentettek meg a hegyimentők Máramaros megyében

2019. október 28. 10:33, utolsó frissítés: 10:35

A nagybányai sürgősségi kórházban kezelnek egy cseh turistát, akit a vasárnapról hétfőre virradó éjszaka mentettek ki egy szakadékból, Máramaros megye hegyvidékén, tájékoztattak a kórház képviselői.

Az említett források szerint a cseh motorbiciklis egy off-road pálya megtétele közben zuhant szakadékba, és több sérülést, közöttük koponyasérülést szenvedett.

Dan Benga, a Máramaros megyei hegyimentő-szolgálat igazgatója az AGERPRES hírügynökségnek elmondta, a cseh motoros körülbelül 60 méter magasról zuhant be a szakadékba, és a gyorsaságnak köszönhetően tudták megmenteni, mert a SMURD-helikopternek köszönhetően, amely a helyszínre szállította a mentőcsapatot, még napvilágnál elkezdhették a mentési munkálatokat.

„Versenyfutást futottunk az idővel attól kezdve, hogy megkaptuk a riasztást és a koordinátákat. A SMURD-helikopterrel volt szerencsénk, amely még napvilágnál a baleset helyszínére szállította a mentőcsapatot. (...) Az áldozat szakadékból való kihozatala kissé nehezebb volt, előbb felmérték az állapotát és stabilizálták, utána hozták fel a szakadékból. Elég bonyolult volt, mert mindez már az éjszaka folyamán zajlott" – mondta Dan Benga.

A hegyimentő szerint a férfit, aki eszméleténél volt, a nagybányai sürgősségi kórházba szállították mentőautóval.
(agerpres)
A nyitókép illusztráció. Forrás: ermihalyfalva.ro

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS