2020. május 31. vasárnapAngéla, Petronella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ezen a héten még meleg lesz, de jövő héttől lehűlés várható

2019. október 21. 14:40, utolsó frissítés: 14:49

Ezen a héten országszerte meleg marad az idő, jövő héttől azonban lehűlés várható, és nő a csapadék kialakulásának esélye - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) október 21-e és november 3-a közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.

Erdélyben péntekig sokkal melegebb lesz, mint az évnek ebben a szakában általában, 23-24 Celsius-fokos nappali átlagos csúcshőmérsékletre kell számítani. A hét végétől azonban fokozatos lehűlés várható, október utolsó napjaira átlagban 9 fokig csökkennek a maximumok, azaz hidegebb lesz, mint ilyenkor általában. Éjszaka 26-áig 7 Celsius-fok körül alakul a hőmérséklet, 30-án azonban már fagypont körüli értékekre kell számítani. Csapadék a jelzett időszak második hetén várható.

A Bánságban, Máramarosban és a Körösök vidékén ezen a héten 24-26 fok körül alakul a nappali átlagos csúcshőmérséklet, utána azonban ezekben a régiókban is fokozatosan lehűl az idő, október utolsó és november első napjaiban 9-11 fokos átlagos csúcsértékek várhatók. Éjszaka ezen a héten 9-12 fokig, a jelzett időszak utolsó napjaiban azonban már 0-3 fokig süllyed a hőmérők higanyszála. Csapadékra október 27-e után van kilátás.(agerpres)

Nyitókép: uveg-zuhanykabin.hu

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS