2020. június 5. péntekFatime
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kezdődik a meghűlések időszaka: hogy állunk az oltóanyaggal?

2019. október 20. 14:16, utolsó frissítés: 14:25

Az Egészségügyi Minisztérium egyik képviselője arról tájékoztatta a Mediafax hírügynökséget, hogy még nem érkezett meg az összes influenza-ellenes oltás. Ugyanis ez négy részben érkezik az országba, és még három részletet várnak. A tárca képviselője megemlíti, hogy a rendelet oltóanyag mennyisége egy többletadagot is biztosít.

A minisztérium képviselője azt is elmondta, hogy az utóbbi két évben a megvásárolt oltóanyag mennyisége folyamatosan növekedett: „Ebben az évben 1,5 millió dózist vásároltunk, míg 2016-ban 600 ezret, 2018-ban már 1,3 milliót.”

Az egészségügyi tárca tisztázza, hogy az orvosok szerint az optimális beoltási időszak szeptember-november, de ez csak azokat az embereket immunizálja akiknek hajlamuk van a hűlésre, nem az oltási listára feliratkozott teljes lakosságot.

„Az Egészségügyi Minisztérium megkötött egy négy évre szóló keretszerződést, amely biztosítja a szükséges oltóanyag mennyiséget, beleérve egy többlet-mennyiséget is, amelyeket a költségvetéssel való jó gazdálkodás tud fedezni. Ami a 3 évnél fiatalabb gyerekek beoltását illeti, a tavalyi évben 2 ezer dózisra volt szükség, ami tudtunk bíztosítani. Ebben az évben megközelítőleg ötször nagyobb mennyiségre lesz szükség, azaz 9,2 ezer gyerek számára igényeltek oltást” – említi még a szaktárca informátora. (Mediafax)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS