2020. május 31. vasárnapAngéla, Petronella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Egy Konstanca megyei templomban kiírták, hogy ha nem az egyháztól veszed a gyertyát, az nem használ a lelki üdvnek

2019. október 15. 16:57, utolsó frissítés: 17:34

A nem egyháztól vásárolt gyertyák égetése semmilyen haszonnal nem jár a lélek számára - tájékoztatja a hívőket egy felirat a Konstanca megyei Năvodari település egyik templomában.

Forrás: MediafaxForrás: Mediafax


Más szóval felhívták az imádkozni vágyók figyelmét, hogy hiába hoznak, és égetnek ott gyertyákat a lelkek üdvösségéért, az semmit sem fog használni, ha nem az egyháztól szerezték be. A kiírást egyébként hitelesítették is a templomot felügyelő plébánia pecsétjével, biztos azért, hogy tudják „felsőbb rendelkezésről” van szó, nem holmi tréfáról.

A HotNews-nál annyira meglepődtek a kiíráson, hogy egyből feltárcsázták Eugen Tănăsescut, aki a tomisi (konstancai) ortodox érsekség szóvivője, hogy magyarázza már el, mi is a helyzet gyertyaügyben.

Tănăsescu felvilágosította az egyházi dolgokban oktondi újságírókat, hogy a gyertya az Jézus Kristust jelképezi, éppen ezért nem szerezhető be máshonnan, amennyiben kultikus célra akarjuk használni, csak attól a kegyhelytől, ahol a gyertya a lélek üdvösségéért elég.

A szóvivő továbbá közölte, hogy az egyház (Román Ortodox Egyház szerk.megj.) 103/92-es törvénye (rendelkezése szerk.megj.)egyértelműen fogalmaz a gyertyarendszert illetően, így ez a kiírás is megfelel a törvénynek, mivel a hívőknek kötelességük támogatni az egyházukat, és ezzel a gyertyák megvásárlásával is azt teszik. Pont. (hotnews.ro/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS