2020. július 13. hétfőJenő
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Laza 3-4 ezer dollárért talán te is hozzájuthatsz a szenteltvízzel megtöltött „Jézus cipőhöz”

2019. október 14. 18:25, utolsó frissítés: 18:31

Egy brooklyni kreatív művész kollektíva, a MSCHF készítette el azokat a nem hivatalos Nike kollab cipőket/lépőket, amelyek „Jézus cipő”-ként terjedtek el a sneaker-rajongók körében.

A Nike Air Max 97-es senakerre emlékeztető kollekció tulajdonképpen egyfajta fricska a sneakerpiacot jellemző teljesen elborult kultúrának, állítják a cipő készítői.

A surranót egyébként percek alatt elkapkodták, még úgy is, hogy darabját 1425 dollárért árulták, igaz csak 24 pár készült belőlük (az eredeti Nike Air Max 97 cipőket jelenleg olyan 150 dollárért lehet megvásárolni szerk.megj.)

Forrás: New York PostForrás: New York Post


Az egyedi sneaker érdekessége, hogy a talpát a Jordán folyóból származó vízzel töltötték fel, amelyet egy New York-i pap szentelt meg, a fűzőnél pedig egy kereszt található, rajta egy arany Jézussal. A cipőn oldalán továbbá egy "MT 14:25" felirat olvasható, mely utalás Máté evangéliumának azon részére, melyben Jézus a vízen jár.
Forrás: New York PostForrás: New York Post


A cipő készítői egyébként talán kissé képzavarban lehettek, amikor a Jordán folyó vizét használták fel és Máté evangéliumát idézték, ugyanis Jézus vízen járása a Galileai-tengeren történt az evangélium szerint. Máté evangéliumának 3. fejezetében esik szó a Jordán folyóról, ott pedig Jézus Krisztus megkeresztelkedésének eseménye van leírva. De talán ez az apró részlet nem is érdekelte a készítőket.


Daniel Greenberg
, az MSCHF egyik tagja azt nyilatkozta a New York Post-nak, hogy a cipő elkészítésének ötlete akkor merült fel, amikor azon kezdtek gondolkodni: milyen lenne, ha a Nike közös cipőt dobna ki Jézussal.

Annak ellenére, hogy a cipőt, vagy ahogyan a sneaker-rajongók nevezni szokták, lépőt „csak” 1425 dollárért dobták piacra,már akkora hype alakult ki körülötte, hogy azokat jelenleg 3-4 ezer dollárért árulják a használt piacon azok a „szerencsések”, akik idejében hozzájutottak. (hírszerk/ New York Post)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS