2020. február 28. péntekElemér
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az elnöki palota udvarára biciklivel nem lehet bemenni, csak autóval

2019. október 13. 13:23, utolsó frissítés: 13:23

Úgy tűnik az elnöki palota udvarára nem szabad bemenni biciklivel, legalábbis erről tanúskodik az eset, amelyet Iulian Bulai, a Mentsétek Meg Romániát (USR) képviselője osztott meg a közösségi médiában.

Eszerint a képviselő pénteken éppen Klaus Johannis államfőhöz igyekezett, hogy vele az új kormányról tárgyaljon, csakhogy egy csendőrhadnagy nem engedte bemenni, mondván, hogy bringával tilos belépni, csak autóval szabad.

A képviselő úgy fogalmaz, hogy úgy érezte magát, mint egy kutya, aki be akart menni egy mecsetbe.

"Megdöbbentem, és mondtam a csendőrnek, hogy nem ő dönti el, mivel megyek Johannishoz konzultálni. Mormogott valamit, éppen jött egy nagy autó, és azt mondta, álljak félre. (...) Aztán elkezdett egy felettesével beszélni, majd mondta, hogy rendben van, megoldódott. Megkönnyebbültem, és elindultam volna befele, mire mondta, hogy nem mehetek be biciklivel. Úgy éreztem, mintha egy kutya lennék, aki be akar menni egy mecsetbe. Minta szentségtörést követnék el.A képviselő még elmesélte, hogy amikor aztán elindult gyalog befele, akkor ott több katona is szalutált neki, és levonta a tanulságot, hogy az ország intézményei még mentálisan a kommunista időszakban ragadtak.

Végezetül pedig Bulai azt üzeni Johannisnak, hogy ő tudja, hogy nehéz egy országot megreformálni, de ha valaki még a saját udvarában sem képes erre, akkor nem tudja, hogy azon kívül mennyire lehet. (digi24)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS