2020. március 31. keddÁrpád
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Sárgára festették a háztájinak hazudott galaci csirkehúst, de a víz lebuktatta a csalókat

2019. október 07. 16:45, utolsó frissítés: 17:02

Több vásárló is panaszt tett a galaci rendőrségen, hogy a város egyik piacán vásárolt csirkehúsnak rögtön kimegy az egészséges, sárga színe, amint víz éri. A panaszosok egyébként éppen azért vásároltak a piacról csirkehúst, mert úgy tudták, hogy a kereskedők a saját háztáji csirkéjüket árulják, amelyek falun, természetes környezetben nőttek fel.

Forrás: MediafaxForrás: Mediafax


A rendőrség ki is szállt a bepanaszolt piacra és ott 500 lejre gyorsan meg is büntetett fejenként olyan kereskedőket, akik azt állították, hogy háztáji csirkehúst árulnak, holott, mint kiderült az eladásra szánt termékek nagy valószínűséggel inkább szupermarketekből származnak, amelyet valamilyen festékkel besárgítottak.

A csalókat az buktatta le, hogy elkészítés előtt az átvert vásárlóik megmosták a csirkehúst, amelyről a víz hatására lejött a festék.

Sajtóinformációk szerint néhány kereskedőnek sikerült megúsznia a büntetést, ők ugyanis valahogyan szimatot foghattak és még azelőtt eltűntek, hogy a rendőrök razziája lecsapott volna rájuk. (Mediafax/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS