2020. április 7. keddHerman
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Itt az ősz, de te még elnyalnál egy tengerimalac-ízű fagylaltot? Akkor irány Ecuador

2019. október 04. 14:37, utolsó frissítés: 14:43

María del Carmen Pilapaña ecuadori munkanélküli találta fel a tengerimalac-ízű fagylaltot, amikor egy vállalkozói képzés után úgy döntött, hogy valami innovatív ötlettel lépne piacra, hogy el tudja tartani a családját.

A fagylaltot reklámozó plakát Fotó: Dolores Ochoa/APA fagylaltot reklámozó plakát Fotó: Dolores Ochoa/AP


Az országban egyébként nem házi kedvencként, hanem inkább táplálékként tekintenek a tengerimalacokra, leggyakrabban átsütve krumplival és mogyorószósszal tálalják. A tengerimalacot nemcsak Ecuadorban, de Kolumbiában, Peruban vagy Bolíviában is szívesen fogyasztják, továbbá az Andokban élő őslakosok körében is fontos és népszerű tápláléknak számít a magas proteintartalma miatt.
María del Carmen Pilapaña Fotó: Dolores Ochoa/APMaría del Carmen Pilapaña Fotó: Dolores Ochoa/AP


Az elkészítés során a vállalkozó először megsüti a tengerimalacok húsát, majd pástétomot készít belőle, amihez tejet és tejszínt ad, majd lefagyasztja.
Az elkészítés folyamata Fotó: Dolores Ochoa/APAz elkészítés folyamata Fotó: Dolores Ochoa/AP


Sajtóbeszámolók szerint a nagy népszerűségnek örvendő fagylaltnak olyan az íze, mintha csirkét enne az ember. A nő a rágcsálók mellett olyan bogarakból is készít fagylaltot, amit általában sós rágcsálnivalóként fogyasztanak az országban. (Via apnews.com/hírszerk)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS