2020. február 26. szerdaEdina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ingyen sör helyett csak felháborodás jutott sokaknak a Csíki Sör rendezvényén

2019. szeptember 28. 18:43, utolsó frissítés: 2019. szeptember 30. 13:05

A nyári Nagy Nyereményjátékának zárásaként ingyenes eszem-iszomot hirdetett szombatra Csíkszentsimonban a Csíki Sör, aminek kilométeres autósorok, a rendezvényről kint rekedt tömeg és elégedetlen fogyasztó lett az eredménye.

A nyereményjáték kiírása szerint azok kaphattak ingyenes belépőt a zenés (este például az EDDA fog koncertezni) rendezvényre, akiknek volt „NYERT!” Eszem-iszom, tombola feliratú söröskupakja. Emellett pedig az eseményre érkezők között egy hibrid Lexust, egy hibrid Toyota Yarist és egy elektromos biciklit is kisorsolnak. És úgy tűnik, hogy sok embernek volt ilyen kupakja. A Magyar Hang úgy tudja, hogy pár hónapja minden rekesz, tálca és zsugor (a műanyagos csomagolás-fajta) Csíki Sör között garantáltan volt egy nyerő, amelynek egyébként az értékét 150 lejben határozták meg.

És akkora volt az érdeklődés az ingyenes esemény iránt, hogy a Székelyhon tudósítása szerint délre kilométeres kocsisorok alakultak ki Csíkszereda környékén. A szemtanúk szerint még a csíksomylói búcsú vagy a pápalátogatás idején sem volt ennyi autó a térségben. És az sem jelentett garanciát a részvételre, ha végül sikerült megérkezniük Csíkszentsimonba, szombat délután már olyan hozzászólások jelentek meg a Csíki Sör Facebook-oldalán, hogy a hatalmas tömeg miatt nem jutottak be a rendezvényre. Állítólag volt olyan, aki több száz kilométert utazott, hogy ott legyen a Csíki Sör ingyenes rendezvényén.

A Magyar Hang képernyőfotója a Csíki Sör posztjárólA Magyar Hang képernyőfotója a Csíki Sör posztjáról


A Magyar Hang összefoglalója szerint a Csíki Sör Facebook-oldalán szombat kora délután megjelent egy fotó, ami mellé a szervezők ezt írták: „Több tízezer vendég érkezett hozzánk! Megteltünk! Ha még nem indultatok el, már ne is tegyétek, mert sajnos már nem fogtok beférni!” Állítólag a bejegyzés alatt több száz felháborodott hozzászólás érkezett, és azért csak állítólag, mert a Csíki Sör PR-csapata azóta már törölte a posztot. Elégedetlen hozzászólásokat így is lehet olvasni.

"Csak annyi sört akart eladni a nyáron, amennyit megbírt, és elég jó kampány volt ez neki. Nem érdekelte őket, hogy ki**sznak az emberekkel" - írta például az egyik felháborodott vásárló. Míg egy másik így panaszkodott: "Rengetegen visszafordultak, mert kb. 5 órába telne, hogy egyáltalán eljussanak a bejáratig. Ezer kilométert utaztak tegnap, és most kénytelenek otthagyni... erre kellene valami megoldást találni." Más meg egyszerűen csak így kommentálta az akciót: "Úgy is mondhatjuk, hogy kész átverés volt.". (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS