2020. május 31. vasárnapAngéla, Petronella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Címoldalon ajánlja úticélnak Kolozsvárt a Wizz Air magazinja

2019. szeptember 17. 18:39, utolsó frissítés: 18:41

Ez pedig nem kis dolog, mert így emberek millióihoz juthat el az információ, hogy érdemes Erdély közepébe látogatni. A magazin augusztusban és szeptemberben is minden utas előtt ott van a társaság járatain, ez pedig, ha a hivatalos statisztikákat nézzük, több mint hét millió embert jelent.

A magazinban található hosszabb cikkben egy román DJ, Alex Gherman, azaz DJ Shiver vezeti körbe a lap újságíróját a városban. Nem egy klasszikus beszámolót olvashatunk, mert például nem a Fellegvárról néznek le a városra, hanem a Hója-erdő felől mérik be a panorámát.

Amúgy az újságíró és a DJ elég nagy utat tesznek meg egy nap alatt: a Karolina-tér valamelyik kávézójában söröznek, a Káposztásban ebédelnek, elmennek az Etnográfiai Múzeumba, és természetesen a mellette található Hója-erdőbe is, hiszen rendszeresen bejárja a világsajtót, hogy az a világ egyik legfélelmetesebb, "kísértet-járta helye".Amellett, hogy a klasszikus helyszínekről esik szó, mint a Bánffy-palota vagy a Szent Mihály templom, a cikkben Alex a tordai sóbányát is megemlíti, és összeállít egy nyolcpontos toplistát arról, hogy mi az, amit nem hagyhat ki valaki, aki Kolozsvárra utazik. Ebben pedig helyet kap az egyre népszerűbb szórakozóhelynek számító /FORM Space, a Sétatér, a filharmónia, a Hója, a tordai sóbánya, az Ecsetgyár és a Fair Play nevű étterem kap helyet, Alex ugyanakkor azt is ajánlja, hogy aki erre jön, az már menjen ki a közeli hegyekbe is.

A cikk ugyanakkor megemlíti, hogy mennyi stílusos kocsma van a város központjában, megemlítődik például a The Soviet, az Enigma, az Uni Pub és a L’atelier van megemlítve, de a Szépművészeti Múzeum is kap egy hosszabb bekezdést.

Alex (aki egyébként Marosvásárhelyen született) nem sok újdonságot mond ahhoz képest, ami a Kolozsvár-imázshoz már hozzátartozik: lendületes, dinamikus, innovatív, és persze nagyon sok itt a kreatív gondolkodású fiatal.

(hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS