2020. május 31. vasárnapAngéla, Petronella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A kanadai miniszterelnök megköszönte Bianca Andreescu szüleinek, hogy Kanadába emigráltak

2019. szeptember 16. 12:52, utolsó frissítés: 13:35

Justin Trudeau kanadai miniszterelnök köszönetet mondott Bianca Andreescu román származású, kanadai színekben játszó teniszező szüleinek, amiért azok Kanadába emigráltak.

A teniszezőt azután fogadták ünnepélyes keretek között a Torontó melletti szülővárosában, hogy megnyerte a New Yorkban zajló amerikai nyílt teniszbajnokság női egyes versenyét. Andreescu a szombati döntőben a 23-szoros Grand Slam-bajnok Serena Williamset győzte le két szettben.
Az Andreescu tiszteletére rendezett mississaugai ünnepségen jelen volt többek között a város polgármestere és a miniszterelnök is. A teniszező az ünnepség keretében átvehette a város kulcsát, valamint a város egyik utcáját is a 19 éves román származású bajnok nevére keresztelték át. A ceremónia keretében a miniszterelnök is gratulált a fiatal bajnoknak, majd a szülőknek mondott köszönetet azért, amiért azok Kanadába emigráltak.

Bianca Andreescu az Ontario állambeli Mississaugában született román szülők gyermekeként. Apja, Nicu Andreescu mérnök, röviddel a brassói Erdélyi Egyetem elvégzése után kapott munkát Kanadában. Anyja, aki a Craiovai Egyetemen végzett, később a torontói Global Maxfin Investments Inc. vezérigazgató-helyettese lett. Ő az első kanadai teniszező, és az első 2000 után született teniszezőnő, aki egyéniben Grand Slam-tornán győzelmet szerzett. (romania-insider.com/hírszerk)

Nyitókép: National Post

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS