2019. december 8. vasárnapMária
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ismét román sofőrök randalíroztak a magyar autópályán

2019. augusztus 31. 14:27, utolsó frissítés: 14:29

Román sofőröket kapcsoltak le Magyarországon az M3-as autópályán. A két gépjármű sofőrje már-már vonatra emlékeztető vontatórendszerrel szelte volna át Magyarországot.

Forrás: police.huForrás: police.huA police.hu honlapon szombat délelőtt publikált közlemény szerint péntek délután az M3-as autópálya geleji pihenőjénél érték tetten a két sofőrt. Az autószállító kisteherautón egy, a vontatmányon másik két személyautó volt.

A szerelvények súlya a megengedett legnagyobb össztömeget az egyik járműnél több mint másfél tonnával, amíg a másiknál több mint három tonnával haladta meg.

A sofőröket előállították a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányságra, ahol a hatóság őket még aznap meghozott elsőfokú határozatában három hónapra eltiltotta a járművezetéstől, és pénzbírsággal sújtotta.

A közelmúltban elég sok külföldön történt incidensről szóltak a hírek, amelyek olyan romániai sofőrökről szóltak, akik a törvényekre fittyet hányva, ügyeskedve próbálták megkönnyíteni dolgukat – más autósok életét kockáztatva. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS