2020. január 26. vasárnapVanda, Paula
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Szeptember 17-ig várják az ajánlatokat a válaszúti Bánffy-kastély felújítására

2019. augusztus 27. 14:59, utolsó frissítés: 14:59

A Kolozs Megyei Tanács újra meghirdette a válaszúti Bánffy-kastély felújításának építési munkálataira vonatkozó közbeszerzést. A munkálatok kivitelezésére a versenytárgyalást már két alkalommal is kiírta a megyei önkormányzat, tavaly év végén, illetve idén februárban, azonban egyetlen cég sem jelentkezett.

A válaszúti Bánffy-kastély Forrás: RMDSZ Kolozs MegyeA válaszúti Bánffy-kastély Forrás: RMDSZ Kolozs Megye


A felmérhetetlen történelmi értéket képviselő kastély és kastélypark felújításának becsült költsége 22 millió lej áfa nélkül, az ajánlatok benyújtási határideje 2019. szeptember 17., 15 óra. A válaszúti Bánffy-kastély kulturális és turisztikai hasznosítása című kiemelt projekt 2017-ben közel 20 millió lej értékű európai uniós támogatást nyert a 2014-2020 Regionális Operatív Program keretében.

„A beruházás összetettségét, nagyságát, jelentőségét és piaci helyzetét figyelembe véve áprilisban határozatot fogadtunk el a válaszúti Bánffy-kastély felújítását célzó projekt értékének 50%-os megnövelésére. Ennek tükrében, remélem a harmadik közbeszerzési eljárás alkalmával sikerül kivitelezőt találni, amely megfelelő szakképzettséggel és kapacitással rendelkezik ilyen nagymértékű munka elvégzésére és elkezdődhetnek a tényleges felújítási munkálatok” – nyilatkozta Vákár István, a Kolozs Megyei Tanács RMDSZ-es alelnöke. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS