2020. július 11. szombatNóra, Lili
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Idén is lesz Borudvar a marosvásárhelyi Forgatagon

2019. augusztus 24. 12:57, utolsó frissítés: 12:59

Idén is kitárja kapuit a Borudvar, változatos borkínálattal, naponta borkóstolókkal, esti koncertekkel fogadja a marosvásárhelyieket - derül ki a szervezők közleményéből. A Studium–Prospero Alapítvány által a Vásárhelyi Forgatag keretében szervezett rendezvény jövő héten szerdától vasárnapig, naponta 16 órától várja vendégeit a Forradalom utca 8. szám alatti hangulatos udvarban.

Az ünnepélyes megnyitóra kedden 18 órától kerül sor a Borudvarban található Studium–Prospero Kulturális Központban: Kuti Botond Transit című festészeti kiállításának megnyitójával rajtol a rendezvénysorozat.

15 romániai és magyarországi borvidék 19 borászata lesz jelen, több mint száz féle bor közül válogathatnak a borkedvelők. A korábbi évek kedvencei mellett számos borújdonság is lesz a standoknál: a borászatok fele idén mutatkozik be először a Borudvar közönségének. Először lehet fogyasztani a Borudvarban például a szekszárdi Heimann családi birtok, a Pannonhalmi Apátsági Pincészet, a Kölpényi Szőlészet, a dobrudzsai Sarica Niculițel borait, de itt lesz az idei Sziget Fesztivál bora is, a Dubicz. A korábbi évek kedvencei közül idén is visszatér például Balla Géza, a Kárásztelki Pezsgőpincészet, a Fort Silvan, stb.

Akárcsak az előző években, ezúttal is lehetőség lesz a borismeret fejlesztésére, naponta borkóstolóra kerül sor 18 órától, illetve szombaton kettő is lesz, egy román és egy magyar nyelven. Aki kulináris élménnyel ötvözné a borkóstolást, borvacsorán vehet részt pénteken, amelyen Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusának támogatásával a magyar borvidékek remekeit lehet majd ízlelgetni.

Esténként koncertek szórakoztatják a közönséget, a színpadon idén is az erdélyi zenekaroké lesz a főszerep. Csütörtökön több utcazene fesztivál nyertese, a FunkYou! lép színpadra, szombaton a sepsiszentgyörgyi Petit Kvartett zenél, vasárnap a Szintaxis indie-alternatív-pop stílusú zenéjét hallgathatja a közönség, illetve a marosvásárhelyi Bobfolkot. Szerdán és pénteken a Világló Egyesülettel partnerségben folk koncerteket szervezünk: az Üver Zenekar és az Üsztürü zenekar lesznek vendégeink. Szombaton délelőtt 10 órától az Esztendő Kereke hagyományőrző programra várjuk a gyerekeket. A gyerekfoglalkozást a Világló Egyesület szervezi.

A Borudvar részletes programra a borudvar.ro oldalon olvasható. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS