2019. november 13. szerdaSzilvia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Újabb 8000 méter feletti csúcsot indul meghódítani a váradi Varga Csaba

2019. augusztus 23. 14:23, utolsó frissítés: 15:09

A nagyváradi Varga Csaba, a Kalifa Alpin csapat hegymászója szeptember elején indulnak Nepálba, hogy megmássza a 8167 méter magas Dhaulagirire csúcsot. Jelenleg a Fogarasi-havasokban edz a csapat másik tagjával, Lengyel Ferenccel. Lengyel a 8163 méteres Manaszlu csúcsát szeretné meghódítani szeptemberben - írja az MTI.

Varga és Lengyel a Fogarasi-havasok legmagasabb pontján, Moldoveanu-csúcson. (MTI fotó: Mónus Márton)Varga és Lengyel a Fogarasi-havasok legmagasabb pontján, Moldoveanu-csúcson. (MTI fotó: Mónus Márton)


Az eredeti tervek szerint ősszel csak Lengyel Ferenc indult volna nyolcezres expedícióra a csapat tagjai közül, de Varga Csaba a Hidden Peak júliusi megmászása után döntött úgy, hogy még egy hegycsúcs megmászásával próbálkoznak.

A Nepálban fekvő 8167 méteres Dhaulagiri a világ hetedik legmagasabb hegycsúcsa, amelyet a magyarok közül eddig csak Erőss Zsoltnak (1968-2013) sikerült megmásznia még 2006-ban. Ha sikerrel jár, ez lesz Varga Csaba ötödik nyolcezres expedíciója.A közlemény idézi Varga Csabát, aki elmondta: „úgy érzem jól sikerült a felkészülésem, a Hidden Peaket mostoha körülmények között is sikerült megmászni és maradtak tartalékaim.” (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS