2020. január 26. vasárnapVanda, Paula
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tizenkétezer kalóriás hamburgert kínál egy brit kocsma

2019. augusztus 14. 17:56, utolsó frissítés: 17:56

Tízemeletes, 12 ezer kalóriás hamburgert kínál az angliai Durham grófság egyik kocsmája - adta hírül a The Guardian című brit napilap szerdán.

A Big Ben Number 10 elnevezésű, 28,95 fontba (majdnem 150 lejbe) kerülő fogást tíz egymásra pakolt, sajttal és 25 szelet sült baconnel gazdagított hamburgerpogácsából készítik. Az óriásburger másfél kilót nyom, és a cikkíró hangsúlyozottan felhívja a figyelmet arra, hogy mennyire egészségtelen.

Fotó: Craig Harker/SWNS.COMFotó: Craig Harker/SWNS.COM


A George Pub and Grill, ahol a hamburgert kínálják, elhárítja a felelősséget, mondván, rendeléskor figyelmeztetik a vendégeket, hogy csak saját felelősségükre fogyasszák az ételt. A kocsma tulajdonosa, némi fekete humorral, 500 fontot ajánlott fel a hamburger elfogyasztása miatt esetleg elhalálozók sírkövére.

A brit naiplap szerint már akadt egy vendég, aki megpróbálkozott a fogással: az evőversenyeken részt vevő Kyle Gibson 22 perc alatt felfalta az egészet, és azt állította, hogy élete legfinomabb burgere volt.

A cikk szerzője emlékeztetett arra, hogy egy egészséges felnőtt napi szükséglete 2500 kalória, tehát az óriásburgerrel egy egész heti kalóriamennyiséget fogyaszthat el az ember. (mti)

Nyitókép: Craig Harker/SWNS.COM

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS