2020. május 31. vasárnapAngéla, Petronella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Viharos időjárás követi a kánikulát

2019. augusztus 13. 10:52, utolsó frissítés: 10:52

Kánikulára figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat. A kellemetlen hőérzet az ország területének háromnegyedét érinti augusztus 13-án, közben légköri instabilitás alakul ki, és szerda reggel viharosra fordul az idő.

Az elsőfokú (sárga jelzésű) figyelmeztetés szerint a síkságokon és fennsíkokon a hőmérséklet-páratartalom mutató (ITU) meghaladhatja a kritikus 80-as értéket. A maximális hőértékek 34 és 37 Celsius-fok között alakulnak, főleg az ország nyugati és délnyugati régióiban lesz jóval melegebb a sokévi átlagnál. Keddről szerdára virradóan a legkisebb hőértékek 20 fok körüliek lesznek.

Szerda (augusztus 14) reggeltől kezdve péntek (augusztus 16) reggelig viszont nyugatról érkező légköri instabilitás áll be, felerősödik a szél, viharok és zivatarok várhatók, helyenként jégeső is előfordulhat. A viharos idő az ország nyugati régióitól kiindulva fokozatosan az egész térségre kiterjed. A várható csapadékmennyiség 20, de helyenként 40-50 liter is lehet négyzetméterenként. (agerpres)

Nyitókép: interestingengineering.com

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS