2020. június 1. hétfőTünde
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Újra lesz sziklamászó- és highline esemény az Egyes-kőnél

2019. augusztus 08. 12:53, utolsó frissítés: 12:57

Augusztus 15. és 18. között egy év kihagyás után két csíkszeredai egyesület – Outdoor Dreams Association és Maki Climbing – összefogásával újra megszervezésre kerül a LonelyRock Climbing and Highline elnevezésű sziklamászó- és highline esemény, melynek a Hargita megyében található Egyes-kő és környéke ad otthont.A rendezvény alkalmából a tapasztalt mászók a helyszínen versenyre is regisztrálhatnak, a díjazásra utolsó nap kerül sor. A tapasztalattal rendelkező highline-osok számára is kihívás lehet az esemény, ugyanis az elmúlt évekhez hasonlóan idén is kihúzzák az ország egyik legmagasabb – 60 m – highline-ját (két fix pont között kifeszített hevederen való egyensúlyozás biztosítással).

Emellett kezdők (bármilyen korosztályból) is kipróbálhatják a sziklamászást, az érdeklődők vezetett túrákon (Nagy-Hagymás, Öcsém-tető) is részt vehetnek.

A négy nap különlegessége, hogy kísérőprogramok is színesítik a hangulatot, így a mászás élménye kiegészül jógával, filmvetítésekkel, boulderezéssel, silent party-val, slackline-al (a highline alacsony, 60 cm-es változata) és jam session esttel. Ez utóbbi programba bárki csatlakozhat otthonról hozott hangszerrel.


Az esemény egyben a környezettudatosság fontosságát is hangsúlyozza, a szervezők a zero waste szemlélet jegyében kérik a résztvevőket, hogy más túrákhoz hasonlóan, ez alkalommal is rendelkezzenek tányérral, evőeszközzel, kulaccsal, pohárral, ugyanis a helyszínen az étkezések alkalmával semmilyen egyszerhasználatos eszköz nem biztosított.

A LonelyRock idei kiadására regisztrálni és jegyeket váltani a lonelyrock.ro oldalon lehet az alábbi kategóriák szerint:

Hetijegy sátorhellyel (tartalmaz: szállást 3 éjszakára, 1-1 ebédet aug. 16-17-én és tombolát): 130 lej.


Menedékházas hetijegy (tartalmaz: szállást 3 éjszakára a menedékházban, 1-1 ebédet aug. 16-17-én és tombolát): 170 lej.

Napijegy (csak aug. 16. és 17-ére váltható, tartalmazza az aznapi programokon való részvételt, egy ebédet és az aznapi sátorhelyes szállást): 80 lej.

Az online regisztrációnál póló is igényelhető, melynek ára 40 lej.
Jegyek a helyszínen is válthatók a menedékházas jegy kivételével. A helyszíni regisztráció esetében a jegyárak a következők:

Hetijegy sátorhellyel (tartalmaz: szállást 3 éjszakára és 1-1 ebédet aug. 16-17-én): 160 lej

Napijegy (csak aug. 16. és 17-ére váltható, tartalmazza az aznapi programokon való részvételt, egy ebédet és az aznapi sátorhelyes szállást): 110 lej


Az árak minden esetben tartalmazzák:

A belépőt a Békás szoros-Nagyhagymás Nemzeti Parkba.

A highline-hoz szükséges felszerelést.

A mászáshoz szükséges felszerelést kezdőknek (cipő, beülő, sisak és egy biztosító személy toprope mászáshoz).

A mászáshoz szükséges felszerelést tapasztaltaknak (köztesek a falban, kötél az elölmászáshoz).

A teljes programkínálaton való részvételt, beleértve a kísérőprogramokat is: túrák, jóga, filmvetítés, slackline, boulder mászás.

A silent party-hoz szükséges fülhallgatót.

A szervezők szívesen látnak bárkit, de karszalag nélkül nem lehetséges a menedékház területén való sátorozás, valamint az esemény által kínált programokon való részvétel. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS